Μετρήσεις για τα μαγνητικά και ηλεκτρικά πεδία, κάτω από τις γραμμές υψηλής τάσης της ΔΕΗ. στην περιοχή της Λιανής Άμμου-Χαλκίδας, διενεργήθηκαν με εντολή της ΕΠΚΑ-ΣΤΕ από την εταιρεία HOME BIOLOGY και τον υπεύθυνο..
  • ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ
    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
    ΕΠΚΑ-ΣτΕ
    ΕΔΡΑ:Δ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 1& ΑΓΓ. ΓΟΒΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑ 34100
    ΤΗΛ:22210-20509 & 82661
    www.epka-ste.gr
    MAIL:[email protected]
    Α.Μ. Γεν. Γρ. Καταναλωτή 41
    Χαλκίδα 28-5-2011

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    Μετρήσεις για τα μαγνητικά και ηλεκτρικά πεδία, κάτω από τις γραμμές υψηλής τάσης της ΔΕΗ στην περιοχή της Λιανής Άμμου-Χαλκίδας, διενεργήθηκαν με εντολή της ΕΠΚΑ-ΣΤΕ από την εταιρεία HOME BIOLOGY και τον υπεύθυνο Μιχάλη Καγκελίδη Μηχανολόγο- Μηχανικό Ε.Μ.Π.
    Στις μετρήσεις παρόντες ήταν, από πλευράς Ένωσης ο Πρόεδρος Γ. Μητροπέτρος , ο Αντ/δρος Γ. Φραντζής και το μέλος Σωτήρης Βούλγαρης Καθηγητής-Ερευνητής Ηλεκτρονικός.
    Τα αποτελέσματα αυτών των μετρήσεων μαζί με άλλες μελέτες που έχουν δημοσιευτεί, θα αποτελέσουν το υλικό για την περαιτέρω διεκδίκηση της απομάκρυνσης των γραμμών αυτών από τις κατοικημένες περιοχές, καθώς επίσης και προϊόν επιπλέον ενημέρωσης των πολιτών.
    Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες, οι γραμμές αυτές περνάνε κυριολεκτικά πάνω από τα κεφάλια των πολιτών-κατοίκων της περιοχής με προφανή τον κίνδυνο.
    Ήλθε, πιστεύομαι η ώρα, όλοι να δράσουμε μαζί, ώστε αυτό το φαινόμενο να εκλείψει μιας για πάντα από την περιοχή μας.

    Για την ΕΠΚΑ-ΣΤΕ
    Ο Πρόεδρος Η Γ.Γ.
    Γ. Μητροπέτρος Χ. Δημαρέλου