Αξιοθέατα
  • Κλασσική οχύρωση στο όρος Κλιόσκι με την ακρόπολη του 4ου π.χ. αιώνα και τη μοναδική μεγαλιθική πόλη που δεσπόζει στην κορυφή και προκαλεί δέος στον επισκέπτη.

    Φραγκικό Κάστρο των Αρμένων (1371 μ. χ.) που ορισμένα τμήματά του σώζονται σε αρκετά καλή κατάσταση και τοεκκλησάκι της Παναγίας στο περίβολο, που σύμφωνα με τις επιγραφές πάνω από την είσοδο κτίστηκε τo 1746 

    Δρακόσπιτα Πάλη Λάκα: Ένα από τα σημαντικότερα δείγματα των περίφημων Δρακόσπιτων της Νότιας Εύβοιας που πιθανόν να χρονολογούνται και από το 700 π.χ. 

    Πύργος Μαυρομιχάλη Στύρα : Τα υπολείμματα του μόλου μέσα στον οποίο στις 12 Ιανουαρίου 1822 ο νεαρός ήρωας Ηλίας Μαυρομιχάλης έπεσε πολεμώντας τους πολυάριθμους τούρκους πολιορκητές . 

    Δρακόσπιτο Καψάλων:Βρίσκεται πάνω στο Δρόμο Στύρων - Καρύστου λίγο έξω από το κεντρικό δρόμο. 

    Λαογραφικό μουσείο Καψάλων: Μια καλόγουστη λαογραφική συλλογή αντιπροσωπευτική της παράδοσης των κατοίκων της νότιας Εύβοιας 

    Κάστρο Φαλάγρα: Φρούριο πάνω σε φυσικό οχυρό και βραχώδη λόφο στο Ακταίο. 

    Φαράγγι Δημοσάρι: Μοναδικού φυσικού κάλους και οικολογικού ενδιαφέροντος περιοχή της νότιας Εύβοιας προστατευμένη από το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Natura 2000.

    Με σπάνια είδη πουλιών που απειλούνται με εξαφάνιση.

    Το φαράγγι δημιουργείται στον ορεινό όγκο της Όχης που ο ποταμός Δημοσάρης χωρίζει σε δυο άνισα, απόκρημνα και δύσβατα βουνά το όρος Κερασιά ανατολικά και το όρος Μπούμπλια δυτικά.


    © 2010 .e-karystos.gr
    To περιεχόμενο και οι υπηρεσίες μας διατίθενται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική τους χρήση.
    Απαγορεύεται η χρήση σε οποιοδήποτε άλλο μέσο καθώς και για εμπορικούς σκοπούς, χωρίς την γραπτή άδεια μας.
    -----

     Βρείτε αυτό που ψάχνετε γρήγορα, εύκολα και αποτελεσματικά.
    Η Σχεδίαση και η Διαχείρηση του γίνεται από τo .e-karystos.gr