Νέος δημοτικός συνδυασμός στο Δήμο Καρύστου στις εκλογές του ερχόμενου Μαΐου
  •  

    ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ "Αλλιώς!" είναι ο νέος δημοτικός συνδυασμός που θα συμμετάσχει στις δημοτικές εκλογές του ερχόμενου Μαΐου στο Δήμο Καρύστου. Επικεφαλής του νέου συνδυασμού ο Ισίδωρος Παπαλυμπέρης 

    Αναλυτικά η ανακοίνωση του νέου συνδυασμού.


    ''Φίλε, συμπολίτη και συμπολίτισσα, γείτονα όπως και αν σε λένε, όπου κι αν μένεις στο Δήμο Καρύστου, από όποια περιοχή του κι αν κατάγεσαι, όποια δουλειά και αν κάνεις, μισθωτέ και συνταξιούχε με τις κουτσουρεμένες απολαβές, άνεργε, σήμερα με υπευθυνότητα σου λέμε ότι θα συμμετέχουμε στις δημοτικές εκλογές του ερχόμενου Μαΐου, με ένα συνδυασμό που τα βλέπει όλα αλλιώς, τα θέλει όλα αλλιώς, θα διεκδικήσει τη Δημαρχία αλλιώς και θα διοικήσει το Δήμο αλλιώς. Επειδή οι αντιλήψεις, οι ιδέες, τα κίνητρα και οι πολιτικές σε εθνικό και τοπικό επίπεδο, μας έφτασαν να περιμένουμε ένα αύριο χωρίς ελπίδα, το αλλιώς δεν μπορεί να περιμένει άλλο, αλλά πρέπει να έρθει τώρα!
    Για εμάς, το μέλλον του Δήμου μας, πρέπει να πάψει να στηρίζεται στην αφηρημένη επίκληση της ελπίδας ή στη λογική του “φταίνε πάντα οι άλλοι για όλα”, αλλά, να χαρακτηρίζεται από αντίσταση απέναντι στο μίζερο, τον εφησυχασμό και το χωρίς προοπτική. Σ΄ ένα αύριο που θα εμπνέει αισιοδοξία, μέσα από ένα Δήμο που θα αντέχει και θα συνδιαμορφώνει με τους ανθρώπους του, ένα καινοτομικό διοικητικό και αναπτυξιακό μοντέλο. Ένα μοντέλο που θα ανταποκρίνεται στην απαίτηση των πολιτών για δημοκρατία και διαφάνεια, στην ανάγκη τους για αλληλεγγύη και πρόοδο και θα αξιοποιεί τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου. Όχι με στόχους πρόχειρους και κινήσεις εντυπωσιασμού άνευ ουσίας, αλλά με συγκροτημένα σχέδια που θα υπηρετούν τα συμφέροντα των πολλών και όχι των λίγων που μόνο σκοπό έχουν την παραμονή στην εξουσία. Η εξουσία για μας, δεν θα γίνει ποτέ απωθημένο ή βιοποριστικό επάγγελμα.

     

    Σ΄ αυτή την προσπάθεια είμαστε όλοι ίσοι, κρατάμε ο καθένας τη δική του κομματική ταυτότητα, συμβάλλουμε ισότιμα στη σύνθεση των στόχων, με σεβασμό σε όλες τις απόψεις. Θέλουμε τη δική σου γνώμη, τη δική σου άποψη, τη δική σου σφραγίδα, σε ένα μέλλον που διαμορφώνεται μέσα από την κοινή προσπάθεια, την ανιδιοτέλεια και τη διαφάνεια και όχι από περιστασιακά και υστερόβουλα κίνητρα. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι πια, σε όλους τους πολιτικούς χώρους, άξιοι, τίμιοι, υπεύθυνοι και οραματιστές, που θέλουν να αλλάξουν αυτά που μας έφτασαν ως εδώ, που τα θέλουν αλλιώς!

     

    Κάποιοι πιστεύουν ότι η ενασχόληση με τα κοινά είναι πολύ... ακριβό “σπορ”, για λίγους, κι ότι χρειάζονται εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και αυτοί

     

    που δεν τα έχουν αποκλείονται από τη συμμετοχή στα κοινά. Εμείς θα δείξουμε ότι δεν είναι έτσι, ότι η εμπιστοσύνη και η ψήφος του κάθε συμπολίτη δεν παζαρεύεται πια κι ότι όσο πιο ακριβά προσπαθείς να την αποκτήσεις, τόσο πιο σίγουρα θα την χάσεις.

     

    Οι καιροί άλλαξαν! Στην Ελλάδα των μνημονίων, του “Καλλικράτη”, της φτωχοποίησης, της απελπισίας, και της ανεργίας, οι πλειοψηφίες δεν προκύπτουν από προεκλογικές αλχημείες και “μαγειρέματα”, βασισμένες σε παραδοσιακούς τρόπους, μέσα και συμπεριφορές. Προκύπτουν από ρεύματα που δημιουργούνται από τις κοινωνίες, με άλλα κριτήρια, με άλλες απαιτήσεις που καμιά σχέση δεν έχουν με ευκαιριακές εξυπηρετήσεις, προσωρινές διευκολύνσεις και καιροσκοπικές επενδύσεις.

     

    Όλοι ίσοι και μαζί, χωρίς πρώτους και δεύτερους, χωρίς καλούς και καλύτερους επιλέξαμε ως επικεφαλής της συλλογικής αυτής πρωτοβουλίας τον συμπολίτη μας Ισίδωρο Παπαλυμπέρη.

     

    Ένα συμπολίτης μας, που χρόνια τώρα συμμετέχει ενεργά στους κοινωνικούς αγώνες και στα κοινά του τόπου μας. Έχει αναλάβει θέσεις ευθύνης στους κοινωνικούς φορείς και στην τοπική αυτοδιοίκηση, εκφράζοντας πάντα τεκμηριωμένη άποψη. Ένα συμπολίτης μας, που δεν χρειάζεται θάρρος για να τον βρεις και να του μιλήσεις, γιατί ήταν και θα είναι ένας από εμάς. Ένας συμπολίτης μας, που δεν νομίζει ότι ξέρει και μπορεί να τα κάνει όλα μόνος του. Γι’ αυτό τον πλαισιώνουμε και συνθέτουμε την ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ “Αλλιώς!”. Έτσι, δημιουργούμε την κοινωνική δυναμική ώστε να πετύχουμε τους στόχους της δημοκρατίας, της διαφάνειας και της ευημερίας, στα πλαίσια ενός νέου παραγωγικού μοντέλου, δίνοντας μια νέα ευκαιρία και προοπτική στον τόπο μας.

     

    Καλούμε κάθε άνθρωπο, κάθε ενεργό πολίτη και κάθε φορέα του δήμου μας, να στηρίξει αυτή την προσπάθεια.

     

    Ξεκινάμε αλλιώς!
    ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΙΣΙΔΩΡΟΥ ΠΑΠΑΛΥΜΠΕΡΗ

    Γεννήθηκε στην Κάρυστο το 1973. Αποφοίτησε από το Γενικό Λύκειο Καρύστου το 1991 και την περίοδο 1992-1996 φοίτησε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στο τμήμα Δημόσιας Διοίκησης απ` όπου και αποφοίτησε.
    Το διάστημα 1996-2001 δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά στην Αθήνα, στον τομέα της πληροφορικής. Το 2001 επέστρεψε στην Κάρυστο όπου και από τότε δραστηριοποιείται επαγγελματικά στους χώρους της πληροφορικής και της εστίασης.

    Η ενασχόληση του με τα κοινά είναι διαρκής, με συμμετοχή σε διάφορους συλλόγους και συλλογικές προσπάθειες. Την περίοδο 1995-2002 συμμετείχε στην έκδοση της τοπικής εφημερίδας "Ελεύθερη Άποψη". Την περίοδο 2006-2010 διετέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Καρύστου.