Ανάπτυξη στα χωριά της Νότιας Καρυστίας τόνισε ο πρώην Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου κατά την τριήμερη επίσκεψή του
  •  ΣΙΜΟΣ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ   Βουλευτής Ν. Ευβοίας - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

    Τρίτη,  8 Ιουλίου2014
     

    Δελτίο Τύπου

    Την ανάγκη να δώσουμε προοπτική ανάπτυξης στα χωριά της Νότιας Καρυστίας, που υποφέρουν από την απομόνωση και την εγκατάλειψη, τόνισε ο πρώην Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, ο οποίος, κατά την τριήμερη επίσκεψή του στην περιοχή το διάστημα 4 με 6 Ιουλίου , ενημερώθηκε επιτόπου για την πορεία των εργασιών αποκατάστασης των κατολισθήσεων της οδού: Άγιος Δημήτριος - Καλλιανοί, ενός σημαντικού έργου, που επιτέλους βρίσκεται στη φάση της ολοκλήρωσης.

    Ο βουλευτής,  υπογράμμισε τη σημασία του έργου, επισημαίνοντας,  ότι θα δοθεί τέλος  στην ταλαιπωρία των οδηγών και των κατοίκων των χωριών της Νότιας Εύβοιας , που μέχρι σήμερα  είναι αναγκασμένοι  για τις μετακινήσεις τους να  θέτουν σε κίνδυνο ακόμα και  τη ζωή τους, αφού είναι ο μοναδικός δρόμος που τους εξυπηρετεί, όπως και τους επισκέπτες.  Χαρακτηριστικά τόνισε, ότι «στόχος πρέπει να είναι η ολοκλήρωση του οδικού άξονα Νοτίου Καρυστίας  προς  Άγιο Δημήτριο-Καλλιανούς - Αμυγδαλιά μέσω της διεκδίκησης της απρόσκοπτης χρηματοδότησης, προκειμένου να γίνει η περιοχή τουριστικός πόλος έλξης».

    Παράλληλα, ο βουλευτής ενημέρωσε τους κατοίκους για τις ενέργειες που έχουν γίνει  και για τις επαφές του με τον Αναπληρωτή Υπουργό ΠΕΚΑ κ. Ταγαρά Νίκο, προκειμένου   να δοθεί οριστική λύση στο σημαντικό πρόβλημα που αφορά στο  ιδιοκτησιακό καθεστώς της Νότιας Καρυστίας με την κατάθεση τροπολογίας που θα κατοχυρώνει και άλλες παραγωγικές δραστηριότητες της περιοχής.  

    Σε ό, τι αφορά το θέμα των Λατομείων Σχιστολιθικών πλακών οι Λατόμοι ευχαρίστησαν ιδιαιτέρως τον κ. Κεδίκογλου για την προώθηση νέας νομοθετικής ρύθμισης, που  δημιουργεί ένα ασφαλές νομικό πλαίσιο λειτουργίας των επιχειρήσεων τους.

    Ο βουλευτής, τέλος, συναντήθηκε και με το Σύλλογο Καλλιανιωτών  «Η Ένωσις»