Ένωση Ξενοδόχων Ν. Ευβοίας: Καταστροφική για τον τουρισμό το κόστος της επιβαλλόμενης φορολογίας
  •  

    Τον τελευταίο καιρό βομβαρδιζόμαστε από ειδήσεις που αναφέρουν την επιβολή φόρων στα τουριστικά καταλύματα.

    Σε αυτή την περίοδο που διαφαίνεται αύξηση της τουριστικής κίνησης κάτι τέτοιο θα αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα στην αναμενόμενη άνοδο. Πολλοί ξενοδόχοι ήδη έχουν κλείσει συμφωνίες για το 2015 και θα αναγκαστούν να απορροφήσουν το κόστος της επιβαλλόμενης φορολογίας.

    Το ίδιο θα συμβεί ως επί το πλείστον και στα υπόλοιπα τουριστικά καταλύματα, εξ αιτίας της δραματικής μείωσης της καταναλωτικής δύναμης των ελλήνων επισκεπτών.

     
    Είναι κρίμα η προσπάθεια ανάπτυξης του τουρισμού, που έχει ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια και μάλιστα χωρίς να δαπανηθούν χρήματα σε υποδομές, βασιζόμενη περισσότερο στην προβολή, διαφήμιση και στο καλύτερο κλίμα που επικρατεί ως προς την ασφαλή διαμονή των επισκεπτών μας, αλλά και στην συμπίεση των τιμών στις διανυκτερεύσεις που έχει πραγματοποιηθεί από τους ξενοδόχους, να ακυρωθεί από αποφάσεις φοροεισπρακτικές. 
     
    Τέτοιες αποφάσεις μάλιστα, αντί να αποφέρουν περισσότερα έσοδα στο κράτος κατορθώνουν να κάνουν ακριβώς το αντίθετο, γιατί μειώνεται ο συνολικός τζίρος της τουριστικής δραστηριότητας.
     
    Σαν Ένωση Ξενοδόχων Ν. Ευβοίας, θέλουμε να επιστήσουμε την προσοχή στα αρμόδια υπουργεία, για την καταστροφική συνέπεια στον τουρισμό, τέτοιων αποσπασματικών αποφάσεων και μάλιστα σε περιοχές σαν την δική μας, όπου βρίσκονται στην δεύτερη ταχύτητα τουριστικής κίνησης και στις οποίες οι ξενοδόχοι κάνουν καθημερινό αγώνα επιβίωσης μέσα στο ασφυκτικό οικονομικό περιβάλλον που επιχειρούν.
     
    Το Δ.Σ. της Ε.Ξ.Ε.