Επίσκεψη Σίμου Κεδίκογλου στην Κάρυστο
  •  Μέσα από ειλικρινή διάλογο η ανάδειξη λύσεων για την αξιοποίηση του πλούτου της Εύβοιας.


    Σειρά επαφών με φορείς, εκπροσώπους συλλόγων, ελεύθερους επαγγελματίες, επιχειρηματίες και πολίτες της Καρυστίας έχει ο Σίμος Κεδίκογλου, ξεκινώντας έναν ουσιαστικό διάλογο για τις ανάγκες και τα προβλήματα, που άμεσα πρέπει να αντιμετωπιστούν, στοχεύοντας στην αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Εύβοιας. 

    Στο πλαίσιο καταγραφής και ανάδειξης κρίσιμων ζητημάτων, για τα οποία αγωνιούν όχι μόνο ο κόσμος της αγοράς , αλλά και οι κάτοικοι των χωριών της Καρυστίας ο Σίμος Κεδίκογλου προκάλεσε ανοιχτές συζητήσεις παρουσία και της προέδρου του Επιμελητηρίου κας Βούλας Αγιοστρατίτη με την πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Καρύστου κα Σόνια Ντασίου , τον γραμματέα κ. Γιώργο Λυκουρόπουλο, τον αντιπρόεδρο του Σωματείου Τουριστικών Επιχειρήσεων Καρύστου κ. Λαγώνικο Νίκο, αλλά και με τον τουριστικό επιχειρηματία κ. Θάνο Μάμα. Παράλληλα, συνομίλησαν με καταστηματάρχες και κατοίκους της Καρύστου. 
     
     
     
    Αρχικά, ο βουλευτής συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Καρύστου κ. Πολυχρόνη Πολυχρονίου, τον πρόεδρο και τα μέλη της ΔΗΜ. Τ. Ο Καρύστου, Δρόσο Κωνσταντίνο, Παντελή Νικόλαο και Ρούλα Κορδώνη είχε διαδοχικές συναντήσεις με την Υπολιμενάρχη Καρύστου, κα Βαλεντίνα Χατζηδημητρίου και τον Διοικητή Λιμενικής Αστυνομίας, κ. Δημήτρη Μητροπέτρο, καθώς και με τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Καρύστου. 
     

    Στη συνέχεια, με την πρόεδρο του Επιμελητηρίου Εύβοιας κα Βούλα Αγιοστρατίτη επισκέφθηκαν το λατομείο του κ. Ζούρα Αντώνη, όπου τους περίμενε ο πρόεδρος του Σωματείου Λατόμων κ. Κρισίλιας Σωτήρης και τα μέλη κ.κ Ιωάννης Κανατάς και Ανδρέας Ράπτης, για να συζητήσουν ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο και να καταθέσουν προτάσεις για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των λατομικών επιχειρήσεων και στη συνέχεια, επισκέφθηκαν την κτηνοτροφική μονάδα του κ. Μπένου. 

    Τέλος, επόμενος σταθμός ήταν τα Στύρα, όπου έγινε συνάντηση με τους δασοπυροσβέστες. 

    Ο Σίμος Κεδίκογλου τόνισε, ότι μέσα από την καταγραφή των παρατηρήσεων και των προτάσεων των φορέων και των συλλόγων θα καταλήξουν στην ιεράρχηση των προτεραιοτήτων, επιδιώκοντας άμεσα λύσεις. Όπως είπε: « Η Νότια Καρυστία είναι άλλη μία περιοχή της Εύβοιας με πλούσιο αναπτυξιακό δυναμικό που δυστυχώς οι κάτοικοί της δεν μπορούν να καρπωθούν. Το πιο σημαντικό είναι να συζητήσουμε διεξοδικά για να μπορέσουμε να βρούμε λύσεις στα σημερινά προβλήματα μέσα από συγκεκριμένες προτάσεις και ιδέες». 

    -Η πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας ανέφερε ότι η υπερφορολόγηση σε συνδυασμό με τη μείωση του εισοδήματος οδήγησε σε ληξιπρόθεσμες οφειλές προς ασφαλιστικά ταμεία, εφορία και τράπεζες και ζήτησε ένα σταθερό και φιλικό προς τον επιχειρηματία φορολογικό πλαίσιο, προτείνοντας: τη δημιουργία ακατάσχετου επαγγελματικού λογαριασμού, μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση με επέκταση και στον τουρισμό καθώς και ρύθμιση των δύο τύπων κόκκινων δανείων στην Εύβοια, στη Συνεταιριστική Τράπεζα που είναι υπό εκκαθάριση και τα πυρόπληκτα. 

    -Από την πλευρά της η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καρύστου αναφέρθηκε στην πολύ σημαντική πρωτοβουλία τους για την ίδρυση Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο Νοσοκομείου Καρύστου που έχει δρομολογηθεί και ζήτησε να ασκηθούν πιέσεις στο Υπουργείο Υγείας για την επίσπευση των διαδικασιών. 

    -Ο γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Καρύστου αναφέρθηκε σε τρία ζητήματα: στη σύνδεση της Καρύστου με τις Κυκλάδες, στη βελτίωση του οδικού δικτύου ως απαραίτητη προϋπόθεση ανάπτυξης και στην ανάγκη να γίνουν ενέργειες, προκειμένου τα προϊόντα που παράγει η Κάρυστος να κατοχυρώσουν την προέλευση και την ταυτότητά τους. 

    -Ο αντιπρόεδρος του Σωματείου τουριστικών επιχειρήσεων περιοχής Καρύστου τόνισε, ότι θα πρέπει να γίνουν ενέργειες προς την κατεύθυνση ενίσχυσης του τουρισμού εμπειρίας, καθώς η Νότια Εύβοια αποτελεί μία αυθεντική ελληνική περιοχή. 

    Ο Σίμος Κεδίκογλου θα βρίσκεται στην περιοχή της Νότιας Καρυστίας μέχρι και την Κυριακή 7 Οκτωβρίου, ενώ σήμερα, είχε επαφές με τον Δήμαρχο Καρύστου κ. Ραβιόλο Λευτέρη και τον σύμβουλο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για θέματα λιμενικής πολιτικής, πρώην πρόεδρο του ΟΛΝΕ κ. Θανάση Τσέργα.