Υπηρετώ την τοπική αυτοδιοίκηση σχεδόν 30 χρόνια. Η προστασία της δημοτικής περιουσίας είναι υψίστης σημασίας ζήτημα και αν νομίζεις ότι είναι συζήτηση ‘παιδικής χαράς’ ή πεζοδρομίου τότε...
  • ΑΘΕΡΑΠΕΥΤΑ ΚΥΝΙΚΟΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΡΑΒΙΟΛΟΣ!

    Αγαπητέ Λευτέρη,

    Μην προσπαθείς να παρουσιάσεις τον εαυτό σου, στη σοβαρή αυτή υπόθεση κατάσχεσης ακινήτου του Δήμου Καρύστου, ως θύμα και όχι ως θύτης, γιατί καταντάς κυνικός.
    Η προστασία της δημοτικής περιουσίας είναι υψίστης σημασίας ζήτημα και αν νομίζεις ότι είναι συζήτηση ‘παιδικής χαράς’ ή πεζοδρομίου τότε δεν έχεις πάρει χαμπάρι για το ποιος πρέπει να είναι ο ρόλος και η αντίδραση της δημοτικής αρχής σε τέτοια θέματα.
    Κανένα πρόβλημα δεν έχω προς το πρόσωπο σου και ούτε επιχειρώ να σε συκοφαντήσω, αλλά είμαι υποχρεωμένος να θέσω τα πράγματα ως έχουν και να υπερασπιστώ το δημόσιο συμφέρον.

    Υπηρετώ την τοπική αυτοδιοίκηση σχεδόν 30 χρόνια και με την παρουσία μου έχω τιμήσει το θεσμό.


    Την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας την έχω κερδίσει λέγοντας τα πράγματα με το όνομα τους και υπηρετώντας το δημόσιο συμφέρον εις βάρος του ατομοκεντρικού.


    Μη μου κάνεις, λοιπόν, υποδείξεις για το επίπεδο του δημόσιου λόγου.
    Καλύτερα θα ήταν να ζητήσεις συγγνώμη, γιατί σύνδεσες την πρώτη παρουσία σου στο δημοτικό συμβούλιο με μία άτυχη ενέργεια.
    Οι συμπολίτες μας σε τίμησαν και σου ανέθεσαν θεσμικό ρόλο τον οποίο πρέπει να σεβαστείς και να τιμήσεις.
    Θα σε συμβούλευα, λοιπόν, αντί εσύ και οι συνεταίροι σου να αξιώνεται χρήματα από τον νεοσύστατο Δήμο Καρύστου να κοιτάξετε πρώτα να είστε εντάξει στις υποχρεώσεις σας καταβάλλοντας τα οφειλόμενα δημοτικά τέλη.
    Πρέπει, επιτέλους, και εσείς να κατανοήσετε ότι στις ώριμες δημοκρατίες οι πολίτες έχουν πρώτα υποχρεώσεις και μετά δικαιώματα.
    Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για πολίτες που θέλουν να μετέχουν στα κοινά.
    Η ενασχόληση με τα κοινά είναι μία δύσκολη και επίπονη διαδικασία.
    Σε αυτή την πορεία δεν χωρούν ούτε φυγόπονοι, ούτε λαθρεπιβάτες.
    Επίσης, μη μου κάνεις ιστορικές αναφορές στο 1833, γιατί καταλαβαίνεις πολύ καλά τι εννοώ κάνοντας λόγο για ‘ομηρία’.
    Πρέπει και εσείς, επιτέλους, να σεβαστείτε τους κανόνες θεμιτού ανταγωνισμού όπως ορίζουν το εθνικό και κοινοτικό δίκαιο και να απαλλαγείτε από αθέμιτες πρακτικές.
    Ως ένδειξη καλής θέλησης θα δεχόμασταν να αποσυρθείτε από τις αξιώσεις σας για κατάσχεση του ακινήτου, διαφορετικά η δικαστική οδός είναι μονόδρομος. Βέβαια, σε αυτή τη διαδικασία εμείς θα προασπιστούμε τα συμφέροντα του Δήμου κάνοντας ανακοπή κατάσχεσης, ενώ εσείς θα προσπαθήσετε να δικαιολογήσετε τα αδικαιολόγητα.
    Δεν έχω κανένα πρόβλημα να επικροτήσω τις αξιέπαινες πράξεις σας, αλλά μη μου ζητάτε να ζητήσω και συγγνώμη γιατί δεν συνεπικουρώ τις προσπάθειες όσων θέλουν να κατασχέσουν δημοτική περιουσία. Προεκλογικά είχα δεσμευτεί στο τετράπτυχο ‘ΙΣΟΝΟΜΙΑ, ΙΣΟΠΟΛΙΤΕΙΑ, ΙΣΟΡΡΟΠΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΔΙΑΧΥΣΗ ΙΣΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ’.
    Μετεκλογικά οφείλω αυτές τις τέσσερις βασικές αρχές να τις υπηρετήσω, ακόμη και αν στρέφονται ενάντια σε συμφέροντα εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων.

    Με εκτίμηση

    Ο Δήμαρχος Καρύστου
    Νίκος Μανώλης