Αγνό Μέλι Καρύστου Κέκη Ευαγγελία
Πόλη Εταιρεία :  Μέλι Καρύστου Κέκη
Υπεύθυνος Υπεύθυνος : Κέκη Ευαγγελία 
Νομός Νομός : Ευβοια
Πόλη Πόλη : Κάρυστο

Πόλη Διεύθυνση :
Καρύστου
Πόλη T.K. : 34001
Πόλη Τηλέφωνο : 22240 23762 
Πόλη Κινητό : 6998785858 & 6979318909
Πόλη Fax :
mail E-mail :

URL Web site:
URL
Κατηγορία : Αγνό Μέλι Καρύστου παραγωγής μας
περιγραφή Περιγραφή: Το μέλι είναι η φυσική γλυκιά ουσία που παράγουν οι μέλισσες από το νέκταρ των φυτών ή από εκκρίσεις ζώντων μερών φυτών ή εκκρίματα εντόμων απομυζούντων φυτά ευρισκόμενα πάνω στα ζώντα μέρη των φυτών, τα οποία οι μέλισσες συλλέγουν, μετατρέπουν αναμειγνύοντας με ειδικές ύλες του σώματός τους, αποθέτουν, αφυδατώνουν, εναποθηκεύουν και φυλάσσουν στις κηρήθρες της κυψέλης, προκειμένου να ωριμάσουν.

Πρόκειται λοιπόν για ένα προϊόν της φύσης που δεν επιδέχεται καμία επεξεργασία και αποτελείται από τα παρακάτω συστατικά: νερό, φυσικά σάκχαρα, οργανικά οξέα, πρωτεΐνες, ιχνοστοιχεία, ένζυμα, βιταμίνες, αρωματικές και χρωστικές ουσίες καθώς και άλλες θρεπτικές ουσίες. Παίζει σπουδαίο ρόλο στο μεταβολισμό και στη θρέψη, στα συστατικά του σκελετού και των κυττάρων, ρυθμίζει την οξύτητα του στομάχου, έχει αντισηπτικές ιδιότητες, είναι τονωτικό, βοηθά στη γρηγορότερη αποκατάσταση της υγείας και έχει αντιμικροβιακή δράση.

Τα χακτηριστικά γνωρίσματα του μελιού είναι το άρωμα και η γεύση τα οποία είναι δυνατόν να αλλοιωθούν αν οι συνθήκες αποθήκευσης και επεξεργασίας είναι ακατάλληλες. Το χρώμα του μελιού είναι χαρακτηριστικό της προέλευσής του και θεωρείται ένα από τα κύρια κριτήρια ποιότητας που επηρεάζει την προτίμηση του καταναλωτή. Τα σκοτεινόχρωμα μέλια είναι πλούσια σε ιχνοστοιχεία και συνεπώς έχουν υψηλή θρεπτική αξία ενώ τα ανοιχτόχρωμα έχουν ωραίο χρώμα και γεύση. Μερικές από τις φυσικές ιδιότητες του μελιού είναι το ιξώδες το οποίο προσδιορίζει τη ρευστότητα, η υγροσκοπικότητα και η κρυστάλλωση.

Η κρυστάλλωση, γνωστή αν και λανθασμένα σαν ζαχάρωμα, είναι φυσικό βιολογικό φαινόμενο του φυσικού ακατέργαστου μελιού, που δεν προξενεί καμία αλλαγή στις θρεπτικές και βιολογικές ιδιότητες του μελιού. Συνεπώς ένα κρυσταλλωμένο μέλι δεν είναι χαλασμένο ούτε νοθευμένο.

Το παραγόμενο μέλι διακρίνεται σε δύο μεγάλες κατηγορίες:
το ανθόμελο, που παράγεται από το νέκταρ των λουλουδιών (θυμαριού, πορτοκαλιάς, βαμβακιού, ηλίανθου, ερείκης, κλπ), και το μέλι από μελιτώματα, που παράγεται από εκκρίματα κοκκοειδών (εντόμων) που απομυζούν φυτά. Στην κατηγορία αυτή ανήκει το μέλι του πεύκου, της ελάτης και άλλων δασικών φυτών.Τα Προϊόντα μας

Όλα τα προϊόντα είναι παραγωγής μας. Συλλέγονται μόνο από τα μελισσοκομεία μας στη Κάρυστο Νότια Ευβοια πλούσια σε ανθοφορία αρωματικών λουλουδιών και βοτάνων.
Μεταφέροντας τα μελίσσια μας στις κατά τόπους ανθοφορίες έχουμε τη δυνατότητα να σας προσφέρουμε αναλόγως την εποχή:
Άνοιξη: Μέλι Ανθέων (Μαγιάτικο)
Η συλλογή του γίνεται από την ευρύτερη περιοχή της Όχης και του Κάβο Ντ’Όρο, οι οποίες είναι πλούσιες σε ανθοφορία φυτών όπως άγρια λεβάντα, θρούμπη, αλογοθύμαρο κ.α. Είναι ανοιχτόχρωμο, πλούσιο σε ιχνοστοιχεία και έχει εξαιρετικό άρωμα.
Καλοκαίρι: Θυμαρίσιο Μέλι 
Κατατάσσεται στις καλύτερες ποικιλίες μελιού που υπάρχουν. Έχει λεπτή γεύση και άρωμα, ανοιχτόχρωμη εμφάνιση και ιδιαιτέρως αντισηπτικές ιδιότητες. Είναι ανεπεξέργαστο και κρυσταλλώνει συνήθως σε 6-18 μήνες.
Φθινόπωρο: Μέλι Ερείκης (Κισσούρι) 
Η περιοχή της Όχης και ευρύτερα είναι πλούσια σε ανθοφορία πορφυρής ερείκης (μωβ κισσούρι). Έχει σκούρο κοκκινοχάλκινο χρώμα ιδιαίτερη γεύση και άρωμα. Πλούσιο σε μέταλλα, πρωτεΐνες, αμινοξέα, ένζυμα και βιταμίνες του συμπλέγματος Β, καθώς και με ιδιαίτερα υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη (2%) σε σύγκριση με άλλες ποικιλίες μελιού.

Δοκιμάστε τα χωρίς ενδοιασμούς, θα σας καταπλήξουν !!!

*Τα προϊόντα μας αποστέλλονται σε όλη την Ελλάδα.