ΞΥΠΟΛΗΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ : ΕΞΟΧΙΚΗ ΤΑΒΕΡΝΑ ΠΟΘΙ

Πόλη Εταιρεία : Ξυπόλητος
Υπεύθυνος Υπεύθυνος : Δημήτρης  Ξυπόλητος 
Νομός Νομός : Ευβοια 
Πόλη Πόλη : Πόθι  Μαρμάρι
Πόλη Διεύθυνση : Πόθι  Μαρμάρι
Πόλη T.K. : 34001 
Πόλη Τηλέφωνο 1: 22240 31650 
Πόλη Κινητό : 6974892742 
Πόλη Fax :
mail E-mail : taverna@tavernaxipolitos.gr    
URL
 Web site: www.tavernaxipolitos.gr
URL Κατηγορία : Εξοχική  Ταβέρνα
περιγραφή Περιγραφή:
 Το Πόθι πάνω στα καταπράσινα βουνά παράλληλα με το μεγάλο ρέμα και τα αιωνόβια πλατάνια μαγεύει τον επισκέπτη όπου σε 1:45 ώρα από το κέντρο της Αθήνας βρίσκεται στο γραφικό χωριό μας, που τον περιμένει η οικογένεια Ξυπόλυτου, να απολάυσει τις παραδοσιακές τοπικές συνταγές του χωριού μας, φτιαγμένες με αγνά τοπικά υλικά που εμείς παράγουμε, καλύπτοντας και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο!!

 Απολαύστε ζυμωτό ψωμί ψημένο σε ξυλόφουρνο, συνδυάζοντας όλα τα τοπικά φαγητά και τα κρέατα της περιοχής, που είναι φυσικά, ελευθέρας βοσκής. Εκτός από την πληθώρα ορεκτικών και νόστιμων πιάτων αξίζει να δοκιμάσετε και τις ντόπιες σπεσιαλιτέ μας, όπως το βραβευμένο"βουλωτό αρνάκι στην γάστρα", ή τον "Κοκκινιστό Κοκκόρα με ντόπια ζυμαρικά" (Χυλοπίτες, Κουρκουμπίνες) κ.α. Στον χώρο μας συστεγάζεται και παραδοσιακό παντοπωλείο για κάθε ανάγκη της στιγμής.

Συνεχίζοντας από την Ταβέρνα μας, ο δρόμος κατηφορίζει για την παραλία της Λιμνιώνας στο κάτω Γιαννίτσι, για ένα ιδεώδες μπάνιο στα κρυστάλλινα νερά του Αιγαίου. Πάνω στον λόφο, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το κάστρο της Φυλάτρας με την Κυκλώπεια οχύρωση του, την απέραντη θέα του Αιγαίου και τους μύθους του.